Lydia wyróżniona brązową statuetką w konkursie Mixx Awards

BRĄZOWA STATUETKA DLA LYDII

Dom mediowy Publicis Media i Bank Credit Agricole wygrały brązową statuetkę w konkursie Mixx Awards podczas trwającej gali finałowej konkursu. Za Botem stoi firma Web2Metrics i Voicetel Communications.

MIXX Awards to konkurs, w którym nagradzane są wyjątkowe kampanie marketingowe digital. Do 12. edycji zgłoszono ponad 14 tys. projektów w 16 kategoriach. Bot Lydia Credit Agrocole Bank Polska wygrał w kategorii Innovation.

Bot Lydia to algorytm sztucznej inteligencji wykorzystywany do zwiększenia efektywności kampanii kredytu gotówkowego.

– Od 50 do 95 proc. leadów pozyskiwanych z Internetu jest niskiej jakości, ponieważ zawiera błędne dane albo pochodzi od osób już niezainteresowanych ofertą. W związku z tym ponad połowa czasu pracy call center na obsługę takich kampanii nie przynosi zysków. Bot pozwala na przeprowadzenie zautomatyzowanego procesu pre-weryfikacji jakości leadów, bez zbędnego angażowania pracowników – tłumaczyła w czerwcu tego roku Anna Płachta, Departamentu Zintegrowanej Komunikacji Marketingowej i Digital w banku Credit Agricole.

Bot dostarczony przez firmę Web2Metrics i firmę Voicetel Communications zdobył dotychczas nagrodę Innovation 2018 w konkursie zorganizowanym przez Stowarzyszenie Komunikacji Marketingowej SAR oraz wyróżnienie w konkursie Golden Arrow.

EY Przedsiębiorca Roku 2018

Prezes Dawid Wójcicki w finale EY Przedsiębiorca Roku

22 listopada podczas finałowej gali EY Przedsiębiorca Roku 2018 został wyłoniony zwycięzca. Prezes Voicetel, Dawid Wójcicki walczył w kategorii Nowe Technologie / Innowacyjność

EY Przedsiębiorca Roku

Prezes Dawid Wójcicki w finale EY Przedsiębiorca Roku

Prezes Voicetel Communications,  Dawid Wójcicki znalazł się wśród 14 finalistów 16 edycji konkursu EY Przedsiębiorca Roku, w kategorii Nowe Technologie / Innowacyjność

Spotkanie dla Inwestorów Indywidualnych

Voicetel z Inwestorami Indywidualnymi

Voicetel Communications S.A. zorganizował spotkanie z Inwestorami Indywidualnymi 27 września 2018 r. w Warszawie, w Golden Floor Tower.