Przełomowe wydarzenie w branży Conversational AI

#GdzieJestDialla

22 marca 2018r Voicetel Communications S.A. zorganizował Przełomowe wydarzenie w branży Conversational AI. Była to premiera nowego produktu Dialla, Inteligentnej Asystentki – bota, który rozumie człowieka.

Technologia Brilliance™

Brilliance™ to technologia umożliwiająca sztucznej inteligencji prowadzenie płynnego dialogu telefonicznego z człowiekiem. Robot rozumie intencje rozmówcy, a nie tylko rozpoznaje mowę, co sprawia, że może zastąpić ludzkich konsultantów telefonicznych w większości procesów telefonicznej obsługi klienta.

Robot, który pomaga, a nie szkodzi

Konieczność „przedzierania się” przez zawiły system komunikatów głosowych, długie oczekiwanie na połączenie, a wreszcie frustracja związana z rozmową z niekompetentnym konsultantem – to tylko niektóre z długiej listy problemów związanych z telefoniczną obsługą, na które skarżą się klienci i które prowadzą do strat wizerunkowych i finansowych dla przedsiębiorstw.

Rozwiązaniem tych problemów, a także sposobem na obniżenie kosztów dla firm, jest automatyzacja obsługi telefonicznej. Automatyzacja – ale jaka? Funkcjonujące obecnie na rynku systemy automatycznej obsługi – takie jak IVR czy czatboty – nie sprawdzają się, gdyż uzyskanie informacji lub załatwienie sprawy za ich pośrednictwem jest dla dzwoniących de facto bardziej czasochłonne i mniej skuteczne, niż rozmowa z człowiekiem.

Rozwiązaniem, które łączy swobodę dialogu typową dla rozmowy ludzi, a jednocześnie zapewnia szybsze i bardziej kompetentne załatwienie sprawy klienta, jest conversational AI – czyli inteligentny robot, który faktycznie rozumie intencje rozmówcy i może poprowadzić z nim równorzędny dialog. Jedyną na świecie technologią, która potrafi w ten sposób obsługiwać klientów, jest Brilliance™. To robot, z którym ludzie faktycznie chcą, a wręcz lubią rozmawiać i który sprawia, że cały proces jest krótki, przyjemny i efektywny.

Lydia wyróżniona w kategorii: Digital Marketing - innowacja internetowa.

Bankowy Telebot od Web2Metrics i Voicetel Communications wyróżniony

Bankowy Telebot od Web2Metrics i Voicetel Communications zdobył wyróżnienie w konkursie Golden Arrow, w kategorii: Digital Marketing - Innowacja Internetowa.

Altar oraz Voicetel partnerami

Altar podpisał umowę o współpracy partnerskiej z Voicetel

Spółka Altar, dostawca systemu contact center, podpisała umowę o współpracy partnerskiej z Voicetel Communications S.A. – liderem technologicznym rozwiązań klasy conversational AI, które pozwalają na inteligentną, automatyczną obsługę klienta.

Partnerstwo Technologiczne

Spółka Technologiczna Systell oficjalnym partnerem Voicetel

Poznańska spółka technologiczna Systell, dostawca systemu Systell Contact Center, została oficjalnym partnerem firmy Voicetel Communications.