6 urodziny Voicetel Communications!

Firma Voicetel Communications powstała 11 grudnia 2012 roku, czyli dokładnie 6 lat temu. Założona została przez Dawida Wójcickiego i Krzysztofa Płachtę. Od samego początku prace skupiały się na tworzeniu technologii umożliwiającej całkowitą automatyzację głosowej obsługi klienta w formie nieliniowego, swobodnego dialogu – zgodnie z założeniem, że to maszyna powinna „uczyć się” człowieka, a nie odwrotnie.

Na bazie tej idei powstała autorska technologia Brilliance™. Stworzone przez nasz zespół w pełni autorskie rozwiązanie technologiczne można z powodzeniem uznać za przełomowe nie tylko w Polsce, ale także w ogólnoświatowym ujęciu branży Conversational AI. Liczne nagrody, które zdobyliśmy, m.in. złoto w konkursie INNOVATION 2018, brązowa statuetka w konkursie Mixx Awards w kategorii INNOVATION, a także wyróżnienie w konkursie Golden Arrow to dla nas ogromne wyróżnienie. Kolejnym sukcesem było nominowanie Dawida Wójcickiego do nagrody EY Przedsiębiorca Roku 2018. Prezes Voicetel Communications znalazł się wśród 14 finalistów z Polski i zdobył nominację w kategorii Nowe Technologie / Innowacyjność.

Z okazji 6 urodzin życzymy Wam i sobie aby nasze drogi połączyły się, a sukces rósł po każdej stronie.

Voicetel vs. epidemia COVID-19

Zwiększona liczba zapytań klientów oraz szybki wzrost infrastruktury w wyniku epidemii COVID-19

Z chwilą pojawienia się pierwszych doniesień o ograniczeniach w funkcjonowaniu firm w tym także zespołów contact center, potrzeby klientów Voicetel na wolumeny obsługi voicebotami znacząco wzrosły.

25 najważniejszych osób w contact center

Serdecznie gratulujemy wszystkim, którzy znaleźli się w zestawieniu.

Co roku redakcja CCNews przygotowuje listę 25 najważniejszych osób w branży contact center w Polsce. Prezes Voicetel Communications, Dawid Wójciki kolejny raz znalazł się w tym zestawieniu.

Finał EY Przedsiębiorca Roku

Prezes Dawid Wójcicki w finale EY Przedsiębiorca Roku

EY Przedsiębiorca Roku to jedyna tej rangi, międzynarodowa inicjatywa promująca najlepszych przedsiębiorców – w konkursie biorą udział przedstawiciele firm z niemalże 60 państw.