Zwiększona liczba zapytań klientów oraz szybki wzrost infrastruktury w wyniku epidemii COVID-19

Od pewnego czasu zauważamy wzrost liczby zapytań naszych voicebotów o koronawirusa na infoliniach firm medycznych, z którymi współpracujemy. Okoliczności te powodują, że w nagły sposób rośnie zapotrzebowanie instytucji na rozwiązania, które – zastępując szeregi konsultantów, zdziesiątkowane trybem pracy zdalnej i koniecznością opieki nad pozostającymi w domu dziećmi – będą w stanie obsłużyć ruch telefoniczny na infoliniach. W najbliższym czasie – w trybie nadzwyczajnym – powstawać będą kolejne voiceboty, które pomóc mają firmom uporać się z kryzysową sytuacją wywołaną epidemią COVID-19.

Obecni klienci Voicetel zgłaszają jednocześnie nagłe zapotrzebowanie na zwielokrotniony wolumen ruchu w ramach dotychczas realizowanych kampanii. W celu umożliwienia obsługi zwiększonej liczby minut, realizowane są prace nad instalacją voicebotów na nowych serwerach, zaś w dniu dzisiejszym podpisany został aneks z dostawcą usług telekomunikacyjnych, dotyczący zwiększenia skali obsługiwanych połączeń – z 250 do 900 jednoczesnych kanałów (raport PAP biznes). Równolegle przygotowane zostały kolejne aneksy, zwiększające wolumeny obsługiwanych miesięcznie minut, z czego pierwszy – na dodatkowe 324 tys. minut miesięcznie – wchodzi w życie jeszcze w tym tygodniu. W miarę wzrostu potrzeb, uruchamiane będą kolejne aneksy powiększające limity obsługiwanego ruchu miesięcznego.

Voicetel na konferencji WallStreet

25-27 maja w Karpaczu odbyła się dwudziesta druga konferencja WallStreet

25-27 maja w Karpaczu odbyła się dwudziesta druga konferencja WallStreet – największe spotkanie inwestorów indywidualnych oraz podmiotów związanych z rynkiem kapitałowym w tej części Europy zorganizowane przez Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych.

Event #GdzieJestDialla

Przełomowe wydarzenie w branży Conversational AI

22 marca zorganizowaliśmy event #GdzieJestDialla, to było przełomowe wydarzenie w branży Conversational AI.

Konferencja domu maklerskiego Millennium "Sektor IT na GPW"

Oferta produktowa, strategia i planowane etapy rozwoju.

Spotkanie Prezesa Zarządu Voicetel Communications  z inwestorami instytucjonalnymi oraz prywatnymi. Dawid Wójcicki przybliżył profil działalności firmy oraz przedstawił długofalową strategię rozwoju.