Zwiększona liczba zapytań klientów oraz szybki wzrost infrastruktury w wyniku epidemii COVID-19

Od pewnego czasu zauważamy wzrost liczby zapytań naszych voicebotów o koronawirusa na infoliniach firm medycznych, z którymi współpracujemy. Okoliczności te powodują, że w nagły sposób rośnie zapotrzebowanie instytucji na rozwiązania, które – zastępując szeregi konsultantów, zdziesiątkowane trybem pracy zdalnej i koniecznością opieki nad pozostającymi w domu dziećmi – będą w stanie obsłużyć ruch telefoniczny na infoliniach. W najbliższym czasie – w trybie nadzwyczajnym – powstawać będą kolejne voiceboty, które pomóc mają firmom uporać się z kryzysową sytuacją wywołaną epidemią COVID-19.

Obecni klienci Voicetel zgłaszają jednocześnie nagłe zapotrzebowanie na zwielokrotniony wolumen ruchu w ramach dotychczas realizowanych kampanii. W celu umożliwienia obsługi zwiększonej liczby minut, realizowane są prace nad instalacją voicebotów na nowych serwerach, zaś w dniu dzisiejszym podpisany został aneks z dostawcą usług telekomunikacyjnych, dotyczący zwiększenia skali obsługiwanych połączeń – z 250 do 900 jednoczesnych kanałów (raport PAP biznes). Równolegle przygotowane zostały kolejne aneksy, zwiększające wolumeny obsługiwanych miesięcznie minut, z czego pierwszy – na dodatkowe 324 tys. minut miesięcznie – wchodzi w życie jeszcze w tym tygodniu. W miarę wzrostu potrzeb, uruchamiane będą kolejne aneksy powiększające limity obsługiwanego ruchu miesięcznego.

Spotkanie Voicetel z Inwestorami Indywidualnymi

27 września w Warszawie odbyło się spotkanie Voicetel Communications S.A. z grupą inwestorów indywidualnych zrzeszonych w Stowarzyszeniu Inwestorów Indywidualnych.

Voicetel z najzdolniejszymi uczniami z Pomorza

W jakie sfery życia wejdzie sztuczna inteligencja?

18 listopada uczestniczyliśmy na Politechnice Gdańskiej w I Konferencji Uczniowskiej "Zdolni z Pomorza". Najzdolniejszym uczniom z naszego regionu przybliżyliśmy tematy związane ze sztuczną inteligencją.

50 Najbardziej Kreatywnych w Biznesie

8 edycja 50 Najbardziej Kreatywnych w Biznesie.

Voicetel Communications wziął udział w wydarzeniu, które odbyło się 29 stycznia 2018. Została wówczas uroczyście zainaugurowana 8 edycja 50 Najbardziej Kreatywnych w Biznesie.